A IX-a Ediţie a Congresului Societăţii Române de Strabologie şi Oftalmopediatrie reunit cu a III-a Conferință Națională de Oftalmogenetica

Dragi colegi,

Anul 2020 este anul tinta ales de catre OMS pentru eliminarea orbirii datorate unor cauze ce pot fi prevenite sau tratate. In spiritul acestui proiect, “Vision 2020 The Right to Sight”, am deosebita plăcere şi onoare de a vă invita să participați la A IX-a Ediţie a Congresului Societăţii Române de Strabologie şi Oftalmopediatrie reunit cu a III-a Conferință Națională de Oftalmogenetica ce va avea loc la Sinaia, în perioada 21-24 mai 2020. Vom audia teme de larg interes din domeniul oftalmogeneticii, al oftalmopediatriei si neurooftalmologiei, incercand o privire de ansamblu a acestor trei subspecialitati, care nu mai pot exista una fara cealalta.

Vom avea printre invitati cateva dintre cele mai sonore nume ale oftalmologiei mondiale cu preocupari in variate ramuri ale oftalmopediatriei si  oftalmogeneticii. Sunt profesori renumiti, deschizatori de drum in domeniile lor si in acelasi timp dornici de a ne impartasi din cunostintele si vasta lor experienta. Va invitam sa o cunoasteti pe Doamna Prof.Marie-Jose Tassignon din Belgia, care ne va prezenta rezultatele dumneai dupa o cercetare asidua de 20 ani  in ceea ce priveste tehnica BIL ( bag-in-the-lens), cea mai moderna tehnica de operatie a cataractei congenitale. Vom asista la prezentarile incitante privind bolile retiniene ereditare ale Domnului Prof Dr. Marius Ader din Germania, Dr. Gavin Arno din Londra si Doamnei Conf. Alina Dumitrescu din SUA. Din Marea Britanie ne vor fi alaturi Domnul Prof. Cris Constantinescu si Doamna Prof. Irene Gottlob, specialisti de talie internationala in neurooftalmologie si nistagmus. Si pentru ca vom avea o sectiune speciala de neurooftalmologie pediatrica, i-am invitat si pe Domnul dr. Francisco Jose Munoz Negrete din Madrid si pe Doamna Mihaela Bustuchina Vlaicu din Franta.  Din Germania ne va onora cu prezenta Prof. Klaus Peter Boergen, iar din Franta Dr. Dominique Thouvenin, prieteni ai Romaniei, pe care deja ati avut prilejul sa ii cunoasteti la manifestarile precedente si care ne-au fascinat prin elocinta si bogatia expunerilor in domeniul strabologiei.

Fara a mai fi nevoie de prezentare am sa mentionez ca vom avea printre invitati si cele mai admirate nume ale oftalmologiei romanesti, profesori de la care, nu numai noi toti, dar si prestigiosii invitati straini vor avea multe de invatat.

In cadrul acestei reuniuni ample, intentionam organizarea unui workshop de schiascopie pentru medicii rezidenti si proaspat specialisti.

Va invit sa participati cu lucrari proprii si noutati, atat pentru a face cunoscute ultimele achizitii in domeniu, cat si pentru a deschide ochii tinerilor rezidenti asupra domeniilor fascinante ale oftalmopediatriei, oftalmogeneticii si neurooftalmologiei si pentru a-i atrage spre acestea. Dorim simplificarea modalitatii de inscriere si de achitare a taxei de participare si a cotizatiei de membru prin plata acesteia direct cu cardul. Deoarece procedurile tehnice de implementare a platilor on-line mai dureaza, va vom comunica in curand momentul de la care demareaza inscrierea participantilor. Fiind doua congrese reunite vom avea si punctaj EMC sporit pentru medici si asistenti medicali.

Va rog sa ne fiti alaturi in organizarea congresului, diseminand aceasta informatie catre toate persoanele interesate,  inclusiv folosindu-va influenta pentru a atrage potentiali sponsori. Va rog sa informati colegii care nu primesc acest e-mail sa trimita un mesaj cu adresa lor de e-mail la adresa: srsoporg@gmail.com , pentru a fi inclusa in baza de date.

Detalii si noutati gasiti accesand www.srsop.org.ro .

Va multumesc!
Pe curand,
Dr. Andreea Ciubotaru
Presedinte SRSOP